Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/isztaneu/koncertek.isztan.eu/html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Focus Abyssi II.: Der Blutharsch, Deutsch Nepal, Bain Wolfkind, Varunna

Focus Abyssi II.: Der Blutharsch and Infinite Church of the Leading Hand, Deutsch Nepal, Bain Wolfkind, Varunna

2012. március 6. 20:00 : Focus Abyssi II.: Der Blutharsch and Infinite Church of the Leading Hand, Deutsch Nepal, Bain Wolfkind, VarunnaKék Yuk / Supersonic, Budapest III. Fényes Adolf u.28.

A minifesztiválnak is beillő, dark ambient, experimentális-indusztriális és neofolk alkotókat felléptető esemény neve igen találó, hiszen – főleg a második felvonás esetén – erősen a mélységre koncentrál.

A Der Blutharsch munkássága mára egy műfajokon átivelő jókora halmazt foglal magában. Az Albin Julius vezette formáció elsösorban a neofolk közegben népszerű, bár manapság, így a Der Blutharsch and the infinite church of the leading hand: The story about the digging of the hole and the hearing of the sounds from hell c. legújabb lemezükön is – egyfajta pszichedeliába hajló pop, rock alapokkal kevert furcsa hangulatú zenét játszanak, ennek okán biztos vannak páran, akik elfordultak a zenekartól – nekem azonban ez a zenei világ jobban tetszik, mint amit korábban képviseltek, az első lemez kivételével. Utóbbi időben ez az első olyan albumuk, ahol már számcímeket is találunk.

A Deutsch Nepal mögött álló Der.General / Lina Baby Doll / Peter Anderson (amelyik jobban tetszik) szintén nem az az alkotó, akit túlzottan be kéne mutatni az indusztriális, experimentális zenét kedvelő rétegnek, hiszen gyakorlatilag műfajalkotó projectről van szó – napjaink darkambient és kísérletezős ipari zenéje nem kevés esetben hordozza magán azokat a stílusjegyeket, melyek kis túlzással a Deutsch Nepal (főleg korai) lemezein bontakoztak ki igazán. Az utóbbi albumokon már aktívan éneklő General élő fellépésein elindul a magnó, kezdetét veszi az ipari loopok és fura hangok apokaliptikus tánca, mellette jobb esetben még vetítés is folyik a háttérben. Mindemellé egy üveg bor is társul, így Der General enyhe mámorban, erőteljes, de melankolikus hangon tolmácsolja közönsége felé az ipari hangulatot. Nem ritka, hogy a Der Blutharsch-al együtt koncerteznek, e cikk írója is látta már közös fellépésüket még a régi Gyárban pár évvel ezelőtt.

Varunna: a Focus Abyssi II. nyitó fellépőjének zenéjét is szokás a Blutharsch-hoz hasonlítani, azonban olaszok lévén némi mediterrán íz is keveredett a levesbe, így a neofolk / experimentális stb. alkotók közt egy viszonylag könnyedebb hangvételű formációval lesz dolgunk.

Bain Wolfkind karrierje a Der Blutharsch-tól indult, korábban az ütőhangszerekért felelt, tőle színpadias és szuggesztív előadásmódra számíthatunk.

 

Focus Abyssi 2 - Deutsch Nepal, Der Blutharsch, Varunna, Bain Wolfkind

Deutsch Nepal koncert – ízelítő a Gyárból (Hyperborea / 2009.)

További infók: dp-motiv

Share on TwitterShare on TumblrSubmit to StumbleUponSave on DeliciousShare via email


ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Highslide for Wordpress Plugin